wat is feng shui precies?

Feng Shui is een eeuwenoude natuurkennis die mensen hielp overleven in soms barre omstandigheden. Het is een empirische wetenschap die de studie van de natuur, het landschap, de seizoenen, het weer, de stand van de planeten, de tijd en de kwaliteit van alle natuurfenomenen omvat.

Er is veel verwarring over Feng Shui. De misvattingen ontstonden
in de tijd dat deze kennis geheim werd gehouden door de oude Chinese keizers 4000 jaren geleden. Zo behielden ze hun macht. Ook later hielden de Feng Shui Meesters de bron van hun kracht geheim. Meer recent kwam er veel verwarring door de informatie die op de markt kwam over Feng Shui die gemengd werd met één of andere westerse versie ervan.

Deze natuurwetenschap is toepasbaar en zinvol in onze moderne hedendaagse samenleving, zowel in een natuurlijke, agrarische als stedelijke omgeving. Op elke plaats waar mensen zich vestigen.


het draait allemaal om waar je je meubels neer zet, is het niet?

Echte Feng Shui zorgt er eerst voor dat een gebouw optimale energie binnen krijgt voor dat er overwegingen kunnen gemaakt worden over de binnenruimtes. Als je bedenkt dat een gebouw als een lichaam fungeert, dan kan je zien dat het gezegde 'je bent wat je eet' betrekking heeft op wat je in een gebouw stopt. Soms is het grootste probleem dat er weinig of geen ondersteunende energie binnenkomt in een gebouw. Daarom is de toegang tot een gebouw van vitaal belang.

Er zijn geen voordelen aan het hebben van een smetteloos interieur als het gebouw niet eerst de juiste energie krijgt.


Ik geloof er niet in!

Feng Shui is een manier om de essentiële energie of levenskracht van je omgeving te beoordelen. Mensen volgen onbewust de energie die er is. Verander je de omgeving, verandert de energie en ook je gevoel.
Je hoeft niet in de energie te geloven, energie "is" er gewoon.
Je omgeving beïnvloedt je ongeacht of je er in gelooft.
Als je de energie in harmonie kan laten werken, is het leven veel eenvoudiger.


ik heb mijn bed al naar het noorden gericht...

We hebben allemaal een richting die bij ons past maar één richting past niet bij ons allemaal. Een van de systemen die we gebruiken is gebaseerd op je geboortedatum en plaatst jou in je slaapkamer tegenover een richting die bij jou past.


kan ik niet gewoon een boek lezen om mijn huis Feng Shui proof te maken ?

De meeste boeken die op de markt zijn hebben geen basis in de traditionele Feng Shui. Echte Feng Shui werd meer dan 4000 jaar geleden gebruikt en werkt met complexe methodes en berekeningen om een omgeving te analyseren en te harmoniseren in combinatie met een diepgaande vormstudie. Het vraagt een serieuze studie van vele jaren voor men zelfs de basis ervan kan toepassen.